fullskärmsbild

Bankdosor, skam och sms-poesi! Digitalt först bjuder in till digitalt boksläpp

Välkommen på webbinarium om essäer från Skeptikerspåret inom Digialt först. Boka den 9 december!

Omslag på boken Bankdosor, skam och sms-poesi.

Vad betyder egentligen ”digitalisering” och vad gör det med oss människor? Vilken roll spelar jag som biblioteksmedarbetare och bibliotekschef i detta? Hur kan vi förstå digitalisering utifrån etiska, medieteoretiska och kunskapsteoretiska frågor? Hur kommer känslor så som skam och rädsla in? Och hur förhåller vi oss till företeelser som utanförskap, top-down-styrning, avprofessionalisering och avhumanisering?

Några av dina kollegors reflektioner över de här frågeställningarna finns som essäer i boken Bankdosor, skam och sms-poesi. I boken deltar även tre forskare från Södertörns högskola med analys, utifrån sina respektive forskningsområden, av ett fyrtiotal essäer om digitala dilemman. Texterna skrevs under våren 2020 i samband med det så kallade Skeptikerspåret inom Digitalt först med användaren i fokus.

Redaktör för boken är Stina Bäckström, doktor i filosofi och lektor vid Centrum för praktisk kunskap.

Digitalt boksläpp - webbinarium

Möt forskare och kollegor i ett samtal kring några av essäerna i boken Bankdosor, skam och sms-poesi. Medverkar i samtalet gör tre forskare från Södertörns högskola, Stina Bäckström, Anne Kaun och Michael Forsman tillsammans med två folkbiblioteksrepresentanter Linnéa Forslund och Monica Nordsten.

Datum: Onsdagen den 9 december 2020

Tid: Klockan: 10:00 -10:50.

Webbinariet sänds via Zoom.länk till annan webbplats

KOMMANDE EVENEMANG
  • Inga evenemang är inplanerade just nu
Se alla evenemang