fullskärmsbild

Avslu­tan­de webbi­na­ri­um - Att leda bibliotekens digitala transformation

Den 13 november avslutar vi DigJourneys kurspaket i digital transformation.

Att leda bibliotekens digitala transformation – ett kurspaket i Digiteket som upphandlats och producerats av DigJourney. Kursen ökar förståelsen för vad det innebär att leda bibliotekens digitala transformation.

Kurspaketet består av en introduktion och åtta moduler och finns på Digiteket.länk till annan webbplats från den 18 september och tre år framåt.

Stöd i processen

Projektet Digitalt först med användaren i fokus erbjuder stöd i processen genom en samlad satsning tillsammans med DigJourney:

  • 18/9 kl. 9-11 Gemensam programstart / webbinarium
  • 16/10 kl 9-11 Uppsamlingsheat /webbinarium
  • 13/11 kl 9-11 Avslutning / webbinarium

Upplägg och kurstakt

Vissa kommer att följa en ganska snabb takt och gå igenom en modul i veckan. En modul består av en introduktionsfilm, en podd, en digilog (förinspelat zoom-samtal mellan DigJourney och bibliotekskunniga) och en pedagogisk text.

De flesta regionala biblioteksverksamheter kommer att göra en gemensam satsning tillsammans med kommunbiblioteken i sin region, kanske i en långsammare takt. Det finns ändå möjlighet att delta i webbinarierna och frågestunderna för alla som anmäler sig till den gemensamma programstarten.

Kurspaketet är kostnadsfritt.

Ställa frågor till DigJourney

Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor till DigJourney varje onsdag morgon kl. 9 via Zoom med början den 23 september och fram till den 11 november.

Kurspaketet är en del av den nationella satsningen Digitalt först med användaren i fokus. Läs mer om satsningen på kb.se.

KOMMANDE EVENEMANG
  • Inga evenemang är inplanerade just nu
Se alla evenemang