fullskärmsbild

Swepub använ­dar­dag 2020

Välkommen till Swepub användardag 2020 i digital form!

Kungliga biblioteket arrangerar en konferens för dig som arbetar med forskningsinformation och forskningens infrastruktur och vill uppdatera dig om vad som händer inom Swepub.

Beständiga identifikatorer som nyckel till kvalitetssäkrade data och datautbyte är tema för årets användardag. Hur arbetar Swepub och lärosäten med kvalitetssäkringen av metadata över forskningspublikationer? Vad är nyttan med beständiga identifikatorer? För vad används data från Swepub? Lyssna på intressanta presentationer om allt som rör hantering av metadata för forskningsinformation, användning av data vid bibliometriska analyser och datautbyten genom beständiga identifikatorer!

Dagens key note är Rachael Kotarski, British Library, som kommer att berätta om arbetet på British Library med tjänster för forskningsinfrastruktur. Övriga presentationer ger tillfälle att höra om nya Swepub, exempel på användning av Swepub, integrationer till andra system samt arbetet med kvalitetssäkringen i de lokala publikationsdatabaserna med tyngdpunkt i beständiga identifikatorer.

Program

Swepub användardag 2020

Plats: Webben
Datum: 4 juni 2020
Tid: 10:00 - 15:00, inloggning börjar 9:45
Avgift: 500 SEK
Anmälan: http://www.delegia.com/swepub2020länk till annan webbplats
Sista anmälningsdag: 25 maj 2020