fullskärmsbild

Grundkurs i ämnesords­katalogisering

KB arrangerar en grundkurs i ämnesordskatalogisering under en och en halv dag. Kursen varvar föreläsningar med praktiska övningar i Libris katalogisering.

Tid: 11–12 november, 10–16.30 (dag 1), 8.30–12 (dag 2)
Plats: Stockholm, Klarabergsviadukten 70 i Lexikons kurslokaler

Kursen är fullbokad.

Allmänt om kursen

Utbildningen vänder sig till dig som har deltagit i en grundkurs i Libriskatalogisering. Kursdeltagarna bör vara knutna till ett registrerande Librisbibliotek.

Målsättningen är att deltagarna efter kursen ska ha de kunskaper som krävs för att börja ämnesordsindexera med Svenska ämnesord.

Kursen genomförs under förutsättning att tillräckligt antal deltagare anmäler sig.

Kursens innehåll

Kursen är en introduktion i ämnesordskatalogisering med Svenska ämnesord. På kursen presenteras de grundläggande principerna för hur man gör en ämnesanalys av en resurs och hur man indexerar med en kontrollerad vokabulär. Vi går igenom de viktigaste delarna i riktlinjerna, de olika verktygen för arbetet och presenterar de olika ämnesordstyperna samt genre/formtermer. Presentation varvas med exempel och många övningar.

Kursavgift

2 500 kr. I avgiften ingår kursdokumentation samt förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe dag 1. Dag 2 ingår frukost och förmiddagskaffe.

Kursavgiften faktureras efter avslutad kurs.

Kontakt

För frågor om kursens innehåll, kontakta Viktoria Lundborg, kursansvarig, e-post enligt fornamn.efternamn@kb.se

För övrig information, kontakta Susanne Gustafsson, e-post enligt fornamn.efternamn@kb.se