fullskärmsbild

Nya funktioner på kb.se

Ser kb.se lite annorlunda ut? En ny vänstermeny och ”Hitta snabbt”-knappar gör det lättare att navigera på sajten. Dessutom finns nya engelska sidor, som guidar till besök och lån vid biblioteket.

Pippi Långstrump, i röda flätor och blå halsduk, på framsidan av kb.se. På hennes axel sitter apan Herr Nilsson. Till vänster syns en rosa meny, med rubriker på undersidor.

Det mesta är sig likt, men från och med i dag har KB:s webbplats fått en rad nya funktioner:

Två delar: Biblioteket/Samverkan och utveckling

När du först kommer till kb.se är du på ”biblioteksdelen” av webbplatsen. Här hittar du, precis som tidigare, information om våra samlingar och tjänster. I sidhuvudet finns en länk som tar dig vidare till ”Samverkan och utveckling”. Den delen av sajten fokuserar på verktyg och kunskap för dig som arbetar på bibliotek eller med biblioteksfrågor.

Samverkanssidorna är för närvarande under utveckling. Senare i år får de en helt ny form och struktur, som då kommer att följa samma layout som resten av sajten.

Vänstermeny

Tidigare fälldes menyn ut över hela sidan, men nu finns istället en vänstermeny. Med hjälp av den navigerar du på ett enklare sätt till alla sidor på delsajten ”Biblioteket”.

Hitta snabbt

Knapparna i rutan ”Hitta snabbt” visar KB:s mest efterfrågade webbsidor och söktjänster – bland annat Libris och Regina. Du öppnar rutan genom ficklampsikonen i sidhuvudet. Länkarna visas också i utfällt läge första gången du besöker kb.se.

Nya engelska sidor

Vi har skapat nya engelska versioner av det mest centrala innehållet som rör besök och lån vid biblioteket. Sidorna nås via rubriken Languages i sidhuvudet och ersätter vår tidigare engelska sajt.

Stöter du på problem?

Hör av dig! Om du upptäcker buggar eller andra fel på kb.se, använd det här formuläretlänk till annan webbplats för att meddela oss.