Välj del i webbplatsen

Du är här: Nationalbiblioteket

Som nationalbibliotek samlar vi in nästan allt som publiceras i Sverige. Här hittar du information om hur du använder biblioteket och tar del av våra samlingar och tjänster.

Biblioteksmyndigheten

Som biblioteksmyndighet har vi ett samordnande ansvar för Sveriges alla bibliotek. Här hittar du bland annat frågor som rör biblioteksutveckling, metadata och biblioteksstatistik.

Leta efter material i KB:s samlingar

På KB har vi flera olika söktjänster som hjälper dig att hitta det material du letar efter. Klicka nedan på den materialtyp som du söker eller välj samtliga materialtyper för att komma till hela listan över KB:s material.

Exempel på materialtyper

fullskärmsbild

KB på Bokmässan

Nationell biblioteksstrategi, digitaliserade dagstidningar och framtidens Libris. Det är ett axplock av KB:s program på Bokmässan i Göteborg den 27–30 september!

Kollage av rösträttsmaterial inför Bokmässan 2018

Arbetet med den nationella biblioteksstrategin finns med i flera arrangemang. Vid fredagens seminarium Jakten på Selma – därför behöver vi en nationell biblioteksstrategilänk till annan webbplats presenterar Erik Fichtelius, nationell samordnare, det pågående arbetet. Vid ett par tillfällen finns Erik Fichtelius även på plats i KB:s monter för att svara på frågor om strategin. Hela arbetet ska vara klart i början av 2019 och överlämnas till regeringen senast den 1 mars nästa år.

Under mässan presenteras även tjänsten svenska dagstidningar. I KB:s monter kommer besökarna att kunna söka i tjänsten, som innehåller över 20 miljoner digitaliserade tidningssidor.

Bibliotek & berättarscenenlänk till annan webbplats har KB i år ett antal programpunkter, bland annat Vad ryms i framtidens Libris?länk till annan webbplats, där Anna Berggren, libriskoordinator vid KB, berättar mer om hur Libris ska fortsätta utvecklas för att skapa bättre tjänster för användarna.

KB:s monter präglas av att i år inleds 100 års-firandet av den allmänna och lika rösträtten. Montern finns på samma plats som i fjol och har nummer D01:01.

Du hittar programmet i sin helhet på kb.se/bokmassanlänk till annan webbplats.