fullskärmsbild
  • Startsida
  • Om oss
  • Nyheter
  • Svensk Bokkonst 2017 – Skrivandets förhandlingar av Jiri Adamik-Novak är juryns favorit

Svensk Bokkonst 2017 – Skrivandets förhandlingar av Jiri Adamik-Novak är juryns favorit

Fluorescerande tryck, en snillrik rygg och originella omslag – det är några av de egenskaper som gör Skrivandets förhandlingar av Jiri Adamik-Novak till juryns favorit i Svensk Bokkonst 2017.

En bok i mörka färger med inslag av rosa på sidorna. Den står upp och är uppslagen så att sidorna spretar.

”En bok som växer i mötet med läsaren”. Så sammanfattar juryn motiveringen av Skrivandets förhandlingar. Foto: Jens Östman

Utnämningen gjordes officiell på torsdagskvällen under Svensk Bokkonsts vernissage på Kungliga biblioteket. Därmed blir det också Jiri Adamik-Novak som, utöver äran, tar hem prisstatyetten ”Den gyllene boken” av Ernst Billgren.

Förutom Skrivandets förhandlingar presenterades ytterligare 24 vinnare i tävlingen, dessa kan du läsa mer om på Svensk Bokkonsts webbsida Länk till annan webbplats.. Där hittar du även juryns motivering till respektive vinnare.

I samband med vernissagen premiärvisades även årets utställningskatalog, som är formgiven av Lotta och Fabian Kühlhorn med fotografier av Jens Östman.

Svensk Bokkonst grundades år 1933 och är idag en ideell förening som ska stimulera och inspirera bokbranschen till ökad kvalitet inom produktionen av böcker. För att fullfölja denna ambition utser man årligen 25 föredömligt producerade böcker och pekar därmed på goda förebilder.

www.svenskbokkonst.se Länk till annan webbplats.