Välj del i webbplatsen

Du är här: Nationalbiblioteket

Som nationalbibliotek samlar vi in nästan allt som publiceras i Sverige. Här hittar du information om hur du använder biblioteket och tar del av våra samlingar och tjänster.

Biblioteksmyndigheten

Som biblioteksmyndighet har vi ett samordnande ansvar för Sveriges alla bibliotek. Här hittar du bland annat frågor som rör biblioteksutveckling, metadata och biblioteksstatistik.

Leta efter material i KB:s samlingar

På KB har vi flera olika söktjänster som hjälper dig att hitta det material du letar efter. Klicka nedan på den materialtyp som du söker eller välj samtliga materialtyper för att komma till hela listan över KB:s material.

Exempel på materialtyper

fullskärmsbild

Biblis nummer 80 är här!

Vinternumret av Biblis, kvartaltidskriften för bokvänner, har kommit! Två av utgåvans artiklar kan du läsa redan nu – du hittar dem i innehållsförteckningen nedan.

Omslaget till Biblis nr. 80.

Innehåll Biblis 80

Välkommen som medlem! Utöver fyra nummer av tidskriften (Biblis 81–Biblis 84) får du inbjudningar till föredrag, utställningar, studiebesök och medlemsresor:
http://biblis.se/bli-medlem/länk till annan webbplats – Och så längre lagret räcker ingår även Biblis 80 och Biblis julgåva 2017, För full hals av Vladimir Majakovskij.