fullskärmsbild

Otroligt fett

Fett väcker starka känslor. Journalisten och författaren Jenny Damberg föreläser om det brännande näringsämnets historia.

En bit smör och en smörkniv i metall.

Monstruösa fettberg, världens enda istermuseum och den unikt ammoniakstinna smaken hos isländsk surhaj. Om detta berättar Jenny Damberg i sin kulturhistoriska reportagebok Fett: En historia om smak, skräck och starka begär (2019). Hon lyfter även fram recept och köksknep som har fallit i glömska, trots att de gör matlagningen både enklare och godare.

Jenny Damberg är journalist och författare.

Tid: 1 april 17.30 (dörrarna öppnas 17.10)

Plats: KB:s hörsal, Humlegårdsgatan 26, Stockholm

Entré: Fri entré. Ingen föranmälan och begränsat antal platser så kom i god tid!

Evenemanget är en del av serien Berättelser från KB, där du under onsdagskvällar kan lyssna på föreläsningar med anknytning till våra samlingar.

Vill du få information om våra föreläsningar och evenemang?