Välj del i webbplatsen

Du är här: Nationalbiblioteket

Som nationalbibliotek samlar vi in nästan allt som publiceras i Sverige. Här hittar du information om hur du använder biblioteket och tar del av våra samlingar och tjänster.

Biblioteksmyndigheten

Som biblioteksmyndighet har vi ett samordnande ansvar för Sveriges alla bibliotek. Här hittar du bland annat frågor som rör biblioteksutveckling, metadata och biblioteksstatistik.

Leta efter material i KB:s samlingar

På KB har vi flera olika söktjänster som hjälper dig att hitta det material du letar efter. Klicka nedan på den materialtyp som du söker eller välj samtliga materialtyper för att komma till hela listan över KB:s material.

Exempel på materialtyper

fullskärmsbild

Roggebiblioteket 50 år!

Välkommen att fira vårt första halvsekel! I december 1968 invigdes Roggebiblioteket som en del av Kungliga biblioteket. Vi firar med tal, boksläpp och musik!

Roggebiblioteket

Program

Tal av Riksbibliotekarie Gunilla Herdenberg och musik med riksspelman Christina Frohm. Det blir boksläpp av Böckerna i borgen. Ett halvsekel i Roggebiblioteket. Dryck och enklare förtäring.

Tid: 14 december 15.30–16.30

Plats: Djäknehallen, Lektorsgatan 2, Strängnäs

Entré: Fri entré. Anmälan till rogge@kb.se (senast den 10 december). Ange eventuella allergier.

Evenemanget är FULLBOKAT så vi tar tyvärr inte emot fler anmälningar.

Firandet är förlagt till Djäknehallen som ligger alldeles intill Roggeborgen. Anledningen är att Rikssalen i Roggeborgen saknar bra utrymningsväg och därför får bara max 15 personer vistas där samtidigt.

För dem som efter firandet vill besöka Roggebiblioteket anordnar vi visningar från 17.00.