Välj del i webbplatsen

Du är här: Nationalbiblioteket

Som nationalbibliotek samlar vi in nästan allt som publiceras i Sverige. Här hittar du information om hur du använder biblioteket och tar del av våra samlingar och tjänster.

Biblioteksmyndigheten

Som biblioteksmyndighet har vi ett samordnande ansvar för Sveriges alla bibliotek. Här hittar du bland annat frågor som rör biblioteksutveckling, metadata och biblioteksstatistik.

Leta efter material i KB:s samlingar

På KB har vi flera olika söktjänster som hjälper dig att hitta det material du letar efter. Klicka nedan på den materialtyp som du söker eller välj samtliga materialtyper för att komma till hela listan över KB:s material.

Exempel på materialtyper

fullskärmsbild

Videospel – värda att bevara?

Hur kan och bör spelkultur, spelande och spelgemenskap dokumenteras och arkiveras? Frågan är högaktuell i det digitala kulturarvsfältet.

KB-medarbetare testar konsol.

Olle Sköld ger en överblick av såväl forskningsläget som bevarandefrågor inom ABM-sektorn (arkiv, bibliotek och museer).

Olle Sköld är fil.dr. vid institutionen för ABM vid Uppsala universitet och författare till avhandlingen Documenting Videogame Communities: A Study of Community Production of Information in Social-Media Environments and its Implications for Videogame Preservation (2018). 

Tid: 21 november 17.30 (dörrarna öppnas 17.10)

Plats: KB:s hörsal, Humlegårdsgatan 26, Stockholm

Entré: Fri entré. Ingen föranmälan och begränsat antal platser så kom i god tid!

Evenemanget är en del av serien Berättelser från KB, där du under sju onsdagskvällar under hösten 2018 kan lyssna på föreläsningar med anknytning till våra samlingar.

Har du några frågor om evenemanget?
Maila program@kb.se