Välj del i webbplatsen

Du är här: Nationalbiblioteket

Som nationalbibliotek samlar vi in nästan allt som publiceras i Sverige. Här hittar du information om hur du använder biblioteket och tar del av våra samlingar och tjänster.

Biblioteksmyndigheten

Som biblioteksmyndighet har vi ett samordnande ansvar för Sveriges alla bibliotek. Här hittar du bland annat frågor som rör biblioteksutveckling, metadata och biblioteksstatistik.

Leta efter material i KB:s samlingar

På KB har vi flera olika söktjänster som hjälper dig att hitta det material du letar efter. Klicka nedan på den materialtyp som du söker eller välj samtliga materialtyper för att komma till hela listan över KB:s material.

Exempel på materialtyper

fullskärmsbild

Svensk Bokkonst 2017

Svensk Bokkonsts årliga vernissage och mingel på KB har kommit att bli en självklar inpirationsinjektion på vårkanten, där imponerande bokhantverk av högsta kvalitet visas upp. 

x

PROGRAM

17.00: Kvällens konferencier Ika Johansson hälsar välkommen och presenterar de 25 vinnarna. En av de 25 utvalda böckerna tilldelas utmärkelsen Juryns favorit 2017 och belönas med en unik prisstatyett av Ernst Billgren.

18.30: Invigning av utställningen Svensk Bokkonst 2017 och en möjlighet att se vinnarböckerna från den internationella tävlingen Best Book Design from all over the World. Svensk Bokkonst bjuder på mingel med dryck och snittar.

Tid: 22 mars 17.00

Plats: KB:s hörsal, Humlegårdsgatan 26, Stockholm

Entré: Fri entré. Ingen föranmälan krävs men antalet platser är begränsat så kom i god tid! Dörrarna stängs 17.00.

Kontakt: Linda Sörensen, verksamhetsansvarig Svensk Bokkonst, svenskbokkonst@kb.se.

www.svenskbokkonst.selänk till annan webbplats