fullskärmsbild
Magasinsplanerarens redskap slipas
Det används fler verktyg på ett bibliotek än man kan tro. Även bibliotekarier ses ibland smyga omkring i KB:s underjordiska magasin med verktygsbältet fastspänt om den värmande bibliotekariekoftan.
Henk Rispens 50-talsband — säkert i en bokhylla nära dig
Henk Rispens bokband känner du säkert igen – även om inte formgivarens namn låter bekant. Lagom till påsk visar vi tre Rispens-band med vårtema.
Modesty Blaise – en tidlös legend
Berättelsen om Modesty Blaise tar sin start efter Andra världskriget, då flyktingströmmarna liksom idag var stora världen över. Det många inte känner till är att det fanns en levande förebild till Modesty Blaise karaktär.
Minns du Mr Music?
Just det, de där fullmatade cd-skivorna som med jämna mellanrum damp ned i postlådan med de senaste rykande hitsen. Mr Music Hits var som en glättigare och elegantare variant (och mer topplisteorienterad) av de gamla blandbanden.
Trollapparater
En fabrik för trollapparater? Så kreativt var affärslivet på 1800-talet!
Alternativ statistik
KB:s magasinsplanerare hyser en förkärlek för siffror och mätningar, att räkna, göra tabeller och ta fram nyckeltal för hyllmeter och kvadratmeter. Men i en värld av alternativa fakta riskerar detta tillvägagångssätt bli lite trist och omodernt. Kan vi istället lyfta fram KB:s boksamlingar med alternativ statistik?
Föregående Nästa
TAGGAR