Välj del i webbplatsen

Du är här: Nationalbiblioteket

Som nationalbibliotek samlar vi in nästan allt som publiceras i Sverige. Här hittar du information om hur du använder biblioteket och tar del av våra samlingar och tjänster.

Biblioteksmyndigheten

Som biblioteksmyndighet har vi ett samordnande ansvar för Sveriges alla bibliotek. Här hittar du bland annat frågor som rör biblioteksutveckling, metadata och biblioteksstatistik.

Leta efter material i KB:s samlingar

På KB har vi flera olika söktjänster som hjälper dig att hitta det material du letar efter. Klicka nedan på den materialtyp som du söker eller välj samtliga materialtyper för att komma till hela listan över KB:s material.

Exempel på materialtyper

fullskärmsbild

Fjärrlån

Ett fjärrlån är ett lån mellan två bibliotek. Även beställning av kopior från andra bibliotek kallas för fjärrlån.

Fjärrlån till KB

KB kan hjälpa dig att fjärrlåna material inom humaniora och samhällsvetenskap från bibliotek i hela världen. Inom Norden är det kostnadsfritt. Du kan inte fjärrlåna material som redan finns på KB. Läs mer om fjärrlån till KB.

Fjärrlån från KB

Bibliotek kan även låna böcker från KB som fjärrlån. Det är i första hand utländska böcker från år 1901 och framåt. Även audiovisuellt material kan lånas ut som fjärrlån till andra bibliotek. Läs mer om fjärrlån från KB.

Utländsk samling
Bokhylla som visar böcker för hemlån på KB. Foto: KB 

Forskningsbibliotek

KB har en mängd utländsk litteratur för forskning inom humaniora och samhällsvetenskap.

Läs mer om utländsk litteratur