2011-01-20

Nu lanserar vi LOPAC light och andra nya funktioner i LIBRIS

LOPAC light ger direktlänkar till ett biblioteks lånehantering från LIBRIS gränssnitt. Användaren får möjlighet att reservera, beställa fram eller se sina lån "i" LIBRIS.

LOPAC light, som har sin upprinnelse i rapporten LIBRIS som lokal OPAC, lanseras idag. LOPAC light är en lösning som ger direktlänkar till ett biblioteks lånehantering från LIBRIS gränssnitt. Användaren får möjlighet att reservera, beställa fram eller se sina lån "i" LIBRIS.

Uppsala universitetsbibliotek och Linnéuniversitetets bibliotek har varit samarbetspartners och pilotbibliotek för LOPAC light. Ett speciellt tack till er!

I samband med LOPAC light passar vi på att presentera några andra nya funktioner i LIBRIS. Vi har arbetat mycket med att lyfta fram Mina bibliotek med syftet att göra det lättare för en användare att hitta material på just sitt bibliotek. Nu finns det också möjlighet att lägga in kartlänkar till bokens placering i lånestatusinformationen.

Läs mer om LOPAC-lanseringen och nya funktioner på LIBRIS utvecklingsblogg:

Bibliotek som har frågor och/eller är intresserade av att stödja LOPAC-funktioner i LIBRIS kan vända sig till LIBRIS kundservice eller till Kristin Olofsson.

 

Innehållsansvar: Helena Forssblad, e-post: fornamn.efternamn@kb.se