2017-03-02

Get online week 2017 – cybersäkerhet, e-tjänster och entreprenörskap för alla

Den 27 mars startar Get online week, en kampanjvecka med syftet att få fler bekväma med internet och e-tjänster. Alla organisationer som vill bidra till ökad digital delaktighet är välkomna att ställa upp med en aktivitet! Anmälan håller öppet till den 20 mars.

Get online week är en europeisk kampanjvecka där myndigheter, bibliotek och privata organisationer arrangerar aktiviteter med fokus på digital delaktighet. I Sverige koordineras kampanjen av Digidelnätverket, som Kungliga biblioteket (KB) är en del av. Målet är att hjälpa ovana internetanvändare att komma igång, men även att ge alla – oavsett nivå – möjlighet att stärka sin digitala kunskap.

I år har kampanjen tre teman:

  • Cybersäkerhet. Att använda internet och hantera sin digitala identitet på ett säkert sätt.
  • E-tjänster. Kunskap om hur man använder myndigheternas och bankernas e-tjänster.
  • Arbete och entreprenörskap. Möjligheten att skapa sin egen framtid genom att hitta nya jobb och starta företag.

Anmäl din organisation till Get online week


Vill din organisation bidra med en aktivitet under veckan? Välkomna att anmäla er senast den 20 mars via den här länken! Ni kan till exempel hjälpa användarna med en viss e-tjänst, anordna workshops eller hålla föreläsningar och samtal på något av årets teman. För inspiration, läs gärna rapporten från 2016 års kampanjvecka på Digidelnätverkets webbplats.

Det kostar inget att anmäla sig men alla aktörer som deltar bekostar själva sina arrangemang.

Get online week på KB: Cybersäkerhet och rättigheter i informationens tidevarv


Tisdagen den 28 mars bjuder KB in till en eftermiddag om cybersäkerhet och rättigheter i informationssamhället. Då gästas vi av Amelia Andersdotter, ordförande för Dataskydd.net, och Anne-Marie Eklund Löwinder, säkerhetschef för Internetstiftelsen i Sverige (IIS). Peter Krantz, CIO på KB, inleder arrangemanget.

Inträdet är fritt och föreläsningen är öppen för alla. Läs mer här.

Innehållsansvar: Anette Lindh, e-post: fornamn.efternamn@kb.se

Mer information

Get online week har arrangerats varje år sedan 2010 och sköts på internationell nivå av organisationen Telecentre Europe. Sedan starten har kampanjen nått ut till mer än 900 000 personer i 34 europeiska länder. Under 2017 finansierar KB den svenska delen av kampanjen.

För mer information om veckan, besök digid​el.se eller kontakta:

Tomas Finger, projektledare:
tomas@tomasfinger.se
070-471 30 28

Sveriges nationalbibliotek