2016-03-18

Fullspäckat program på KB i vår

Tryckfrihet, bokkonst och livsberättelser

Våren är här och med den ett fullspäckat program på Kungliga biblioteket! Lyssna på samtal om tryckfrihet, gå på vernissage för Sveriges vackraste bok och ta del av livsberättelser ur den svenska bokutgivningen. Dessutom deltar KB i Stockholms kulturnatt.

22 mars

(därefter 5 april, 19 april, 3 maj, 17 maj) 

Tisdagar med tryckfriheten

Under fem tisdagskvällar kommer några av Sveriges mest profilerade forskare och publicister till Kungliga biblioteket för att samtala om yttrandefrihet och tryckfrihet. Bland samtalsdeltagarna finns Anna Skarhed (justitiekansler) Jan Guillou (journalist och författare), Jesper Strömbäck (professor i journalistik) och Farnaz Arbabi (konstnärlig ledare på Unga Klara).

Samtalsserien drar igång 22 mars under rubriken ”Tryckfrihet – en kulturell konstruktion?”. Övriga samtalskvällar hålls 5 april, 19 april, 3 maj och 17 maj.

Mer information om Tisdagar med tryckfriheten hittar du här.

7 april

Vernissage för Svensk Bokkonst

Vem får priset Årets vackraste bok 2015? Det får vi veta under vernissaget för tävlingen Svensk bokkonst där de 25 vinnarna presenteras. En av dessa 25 utses till årets vackraste bok och belönas med en prisstayett av Ernst Billgren.

Läs mer om tävlingen och hur du anmäler dig.

20 april

Utgivningspuls 2015. ”Biografi, yttrandefrihet och självförverkligande – livsberättelser ur nationalbibliografin”

En av Kungliga bibliotekets uppgifter är att ta fram den svenska nationalbibliografin, det vill säga en sammanställning av den svenska utgivningen. 20 april bjuder KB in till ett nedslag i denna omfattande utgivning, den här gången på temat livsberättelser.

Det kommer bland annat handla om kvinnors dagböcker ur ett historiskt perspektiv, livsberättelser på sociala medier och om självbiografisk skönlitteratur.

Detaljerad information om evenemanget finns här.

23 april

Kulturnatten på Kungliga biblioteket

Under Stockholms kulturnatt öppnar KB sina portar för spännande aktiviteter. Håll utkik på vår webbplats och Facebook för mer information!
Innehållsansvar: Anette Lindh, e-post: fornamn.efternamn@kb.se

Sveriges nationalbibliotek