2015-11-27

E-böcker till kampanjpris

Ge bort en e-bok ur KB:s samlingar i julklapp – nu till halva priset!

Från den 1 till den 14 december kan du beställa e-böcker till kampanjpris från Kungl. biblioteket, KB. Alla böcker som inte längre är skyddade av upphovsrätt kan beställas som e-bok. Det sker via tjänsten eBooks on demand, EOD, som är frukten av ett europeiskt samarbete.
 
Den beställda boken skannas sida för sida och levereras som en ocr-tolkad pdf mot kontokortsbetalning. KB sparar de digitaliserade verken som så småningom tillgängliggörs fritt i katalogen. Startavgiften är normalt 100 kronor samt 3 kronor per skannad sida.
 
Under tiden 1 - 14 december är det halva priset. Det kostar bara 1,50 per sida plus en startavgift på 50 kronor. Dock minst 100 kronor. Boken levereras som en pdf inom cirka 1-3 veckor.
 
EOD-beställningar kan endast göras direkt i katalogposten. Funktionen finns såväl i KB:s katalog Regina som i den nationella bibliotekskatalogen Libris, och innebär alltid digitalisering av verket i sin helhet. Det material som går att beställa är märkt med EOD-symbolen "digital on request".

EOD-nätverket började som ett EU-projekt 2006 med 13 bibliotek från 8 europeiska länder. I dag medverkar drygt 40 bibliotek från mer än 12 länder och antalet ökar hela tiden.
EOD, e-böcker till kampanjpris

Innehållsansvar: Mårten Asp, e-post: fornamn.efternamn@kb.se

Sveriges nationalbibliotek